HD_MRK
PG
 
mhd header
mond-van-65-plusser
 

Behoud van eigen tanden staat voorop

Behoud van eigen tanden en kiezen en de behandeling van mondklachten zijn belangrijke aandachtspunten bij onze zorg voor patiënten van 65 jaar en ouder. Wij houden daarbij rekening met de wisselwerking tussen uw mond- en de algehele gezondheid, bijvoorbeeld bij het gebruik van medicijnen. Wij helpen met het onderhoud van een ‘klikgebit’ en wie bijvoorbeeld implantaten of een alternatief overweegt, kan bij ons terecht voor onafhankelijk advies.

Eigen tanden behouden of toch niet?

Op jongere leeftijd bezoeken patiënten meestal twee keer per jaar een mondhygiënist. Boven de 65 wordt dat wat vaker. Zeker als andere lichamelijke klachten de mondgezondheid beïnvloeden. Dan kunnen wij veel doen om klachten te voorkomen (of te behandelen) om de eigen tanden en kiezen te behouden. Als dat toch niet lukt, geven wij onafhankelijk advies over de mogelijkheden. Want de veelgemaakte keuze voor bijvoorbeeld een implantaat is niet voor iedereen de beste oplossing. Dat is persoonsafhankelijk. Niet alleen onze zorg, maar ook onze adviezen zijn afgestemd op uw persoonlijke situatie en behoeften.

Brede blik op uw gezondheid

De gezondheid van uw mond en tanden is nauw verweven met uw algehele gezondheid. Want uw lichaam beïnvloedt uw mondgezondheid en andersom. Hart- en vaatziekten en bijvoorbeeld diabetes worden al geruime tijd gekoppeld aan mondproblemen. Voor onze preventieve mondzorg en de behandeling van klachten kijken wij daarom met een brede blik naar de bacteriële balans in uw mond en de wisselwerking in uw lichaam. Daarbij kijken we ook naar de samenhang met factoren zoals uw leeftijd, voeding, andere gezondheidsklachten of bijvoorbeeld het gebruik van medicijnen.

Extra service voor onze oudste klanten

Ook de mond en tanden van onze oudste patiënten blijven wij graag goed verzorgen. Wij doen dat met preventieve zorg, de behandelingen die nodig zijn en tips en adviezen (ook voor eventuele verzorgenden). En als patiënten echt niet meer naar ons toe kunnen komen, gaan we bij hen langs. Die extra service is er niet voor iedereen, maar wel voor onze oudere patiënten.

Meer weten over de mond en tanden van 65-plussers?

Wilt u meer weten over onze zorg voor uw mondgezondheid? Laat het ons weten. Bel (0570) 612 797 of stuur een e-mail.

 
 
 
FTR