HD_MRK
PG
 
mhd header
mond-en-zwangerschap
 

Meer oog voor mond en tanden bij zwangerschap

Een zwangere vrouw, let vaak extra op haar gezondheid. Uw algehele gezondheid en mondgezondheid zijn nauw met elkaar verweven. Zwangerschapscomplicaties worden al lange tijd gekoppeld aan mondproblemen, soms terecht en soms niet. Bij Mondhygiëne Praktijk Deventer kunnen wij u hier veel over vertellen en gericht adviseren om klachten nu of in de toekomst te voorkomen of behandelen.

Invloed hormonen op mond en tanden

Vroeger werd gezegd: Iedere zwangerschap kost een tand. Dat is gelukkig niet waar. Een zwangerschap zorgt wel voor sterke hormonale veranderingen in het lichaam én in uw mond. De bacteriële balans in uw mond verandert en dat heeft invloed op uw tanden en tandvlees. Dat kan zorgen voor mondklachten zoals bloedend tandvlees, gevoelige tanden en het kan ook blijvende schade aanrichten aan uw gebit. Maar gelukkig hoeft dat niet.

Brede kijk op mond en gezondheid

Voor onze preventieve mondzorg en de behandeling van mondklachten kijken onze mondhygiënisten met een holistische blik naar de wisselwerking tussen uw lichaam, zwangerschap en uw mond en tanden. Zo kunnen wij klachten helpen voorkomen of behandelen als dat nodig is. Want niemand hoeft klachten te hebben aan zijn mond of tanden. Ook een zwangere vrouw niet.

Meer weten over uw mond en zwangerschap?

Wilt u meer weten over uw zwangerschap en de wisselwerking met uw mond en tanden? Laat het ons weten. Bel (0570) 612 797 of stuur een e-mail.

 
 
 
FTR