HD_MRK
PG
mondzorg-op-maat
CNTNT
TH CNTNT

Behandelen ontstoken tandvlees en andere mondklachten

Naast onze preventieve zorg om uw mond en tanden gezond te houden, is onze curatieve zorg gericht op het verhelpen van mondklachten. Daarvoor kunnen wij verschillende behandelingen uitvoeren om de bacteriële balans in uw mond weer goed te krijgen. Klachten zoals tandvleesontsteking (Gingivitis) of verdere aantasting van het weefsel (Parodontitis) zijn vaak aanleiding voor onze curatieve zorg.

 

Ontstoken tandvlees behandelen (Gingivitis)

Gingivitis is een ontsteking van het tandvlees. De belangrijkste oorzaak is tandplak. Dit veroorzaakt een ontsteking aan de rand van het tandvlees. Dit kan zorgen voor rood en gezwollen tandvlees of leiden tot bloedend tandvlees bij het tandenpoetsen. Een groot misverstand is dat dit ‘erbij’ hoort. Want niemand hoeft rood of bloedend tandvlees te hebben. Ook een zwangere vrouw niet: nog zo’n misverstand.

Goede mondhygiëne is belangrijk om tandvlees gezond te maken en houden. Onze mondhygiënisten kunnen hierbij helpen en tips en advies geven.

Parodontitis behandelen

Als een ontsteking zich uitbreidt onder het tandvlees, wordt ook het onderliggende weefsel aangetast. Kaakbot rondom de kiezen en tanden gaat dan verloren. Deze ontsteking met afbraak van vezels en kaakbot noemen we: Parodontitis. Dit kan leiden tot losstaande tanden.

Hierbij is een uitgebreide behandeling vaak noodzakelijk. Onze praktijk is hierin gespecialiseerd. Samen met u kunnen we het probleem stabiliseren en nieuwe problemen voorkomen, door te zorgen voor een goede bacteriële balans in uw mond.

Behandeling van andere mondklachten

Natuurlijk kunt u ook met andere klachten aan mond of tanden bij ons terecht. Bijvoorbeeld met:

  • Slechte adem (Halitose)
  • Vieze smaak in de mond
  • Tandsteen
  • Bultjes of blaren in de mond
  • Gevoelige tanden
  • Schimmelinfecties (zoals Candida)

Onze mondhygiënisten bieden hiervoor zorg op maat, afgestemd op uw persoonlijke situatie en behoeften. Veel problemen waar mensen al lang mee rondlopen, kunnen wij in korte tijd oplossen.

Meer weten over onze curatieve mondzorg?

Wilt u meer weten over onze curatieve zorg voor uw mond en tanden? Laat het ons weten. Bel (0570) 612 797 of stuur een e-mail.

 

 
 
 
FTR