HD_MRK
PG
 
mhd header
mond-van-40-65-jaar
 

Van ontstoken tandvlees tot klikgebit

Voor onze patiënten in de leeftijdscategorie van 40 tot 65 staat zowel preventieve mondzorg als de behandeling van klachten centraal. Belangrijke aandachtspunten in deze levensfase zijn bloedend of ontstoken tandvlees, gevoelige tanden en bijvoorbeeld het onderhoud van een ‘klikgebit’. Onze mondhygiënisten kunnen veel klachten snel verhelpen. De preventieve zorg is erop gericht dat u ook op latere leeftijd een mooi en sterk (eigen) gebit houdt.

De mond en andere gezondheidsklachten

De wisselwerking tussen uw mond en tanden en de algehele gezondheid is een belangrijk aandachtspunt. Want uw lichaam beïnvloedt de uw mondgezondheid en andersom. Hart- en vaatziekten en bijvoorbeeld diabetes worden al geruime tijd gekoppeld aan mondproblemen. Daarom kijkt Mondhygiëne Praktijk Deventer met een brede blik naar (mond)gezondheid en geven wij adviezen over voeding of leefstijl. Ook gebruik van medicijnen kan veel invloed hebben op uw mondgezondheid. Ook daar houden wij rekening mee bij onze zorg en adviezen.

Ontstoken tandvlees en Parodontitis

Ontstoken of bloedend tandvlees (Gingivitis) of verdere aantasting van het tandvlees door ontstekingen (Parodontitis) zijn veelvoorkomende klachten bij onze patiënten boven de veertig. Dit kan leiden tot losstaande tanden, maar het is vaak relatief eenvoudig te voorkomen. Onze mondhygiënisten kunnen klachten behandelen en tips en adviezen geven. Onze praktijk is hierin gespecialiseerd.

Andere veelvoorkomende klachten van 40 – 65 jaar:

  • Tandsteen
  • Vieze smaak in de mond
  • Slechte adem (Halitose)
  • Bultjes of blaren in de mond

Onze mondhygiënisten bieden hiervoor zorg op maat, afgestemd op uw persoonlijke situatie en behoeften. Veel problemen waar mensen al lang mee rondlopen, kunnen wij in korte tijd oplossen.

Meer weten over mondgezondheid in deze levensfase?

Wilt u meer weten over onze zorg voor uw mondgezondheid? Laat het ons weten. Bel (0570) 612 797 of stuur een e-mail.

 
 
 
FTR