HD_MRK
PG
 
mhd header
mond-van-18-40-jaar
 

Belangrijke thema’s: preventie, uiterlijk en zwangerschap

In de leeftijdscategorie van 18 tot ongeveer 40 staat de zorg voor mond en tanden vooral in het teken van preventieve zorg. Zodat uw mond en tanden er mooi uitzien en ook op latere leeftijd gezond en sterk blijven. Onze mondhygiënisten helpen hierbij met preventieve zorg, tips en adviezen en waar nodig behandelen wij mondklachten.

Uiterlijk, witte tanden en zwangerschap

Uiterlijk speelt een belangrijke rol bij onze patiënten in deze levensfase. Mondhygiëne Praktijk Deventer helpt bijvoorbeeld om wittere tanden te krijgen en te houden. Wij kunnen adviseren over gezonde voeding en tips voor je leefstijl, in relatie tot de mondgezondheid. Daarnaast is zwangerschap een belangrijk aandachtspunt voor onze patiënten in deze leeftijdscategorie. Want de invloed van zwangerschap op mond en tanden (en andersom!) kan zeer groot zijn. Wij kijken daarom met een holistische blik naar de mondgezondheid en de wisselwerking binnen het hele lichaam.

Veelvoorkomende klachten van 18 – 40 jaar zijn:

  • Tandsteen
  • Bloedend tandvlees
  • Gevoelige tanden
  • Vieze smaak in de mond
  • Slechte adem (Halitose)
  • Tandvleesontsteking (Gingivitis)

Onze mondhygiënisten bieden hiervoor zorg op maat, afgestemd op uw persoonlijke situatie en behoeften. Veel problemen waar mensen al lang mee rondlopen, kunnen wij in korte tijd oplossen.

Mooie tanden en minder problemen op latere leeftijd

De preventieve zorg van een mondhygiënist in deze levensfase is belangrijk om te zorgen voor mooie tanden en een sterk eigen gebit op latere leeftijd. Met goede zorg, advies en tips kan bijvoorbeeld aantasting van het tandvlees door ontstekingen (Parodontitis) worden voorkomen. Dit kan leiden tot losstaande tanden, maar het is vaak relatief eenvoudig te voorkomen. Onze praktijk is hierin gespecialiseerd.

Meer weten over mond en tanden in deze levensfase?

Wilt u meer weten over onze zorg voor uw mondgezondheid? Laat het ons weten. Bel (0570) 612 797 of stuur een e-mail.

 
 
 
FTR