HD_MRK
SNGL
 
CNTNT
 
9 september 2020 door Saskia Klein Velderman

Stiekem wil je puber best een frisse mond!

TH CNTNT

Stiekem wil je puber best een frisse mond!

Heb je je tanden gepoetst? Jaaha klinkt het dan…..maar als ouder twijfel je of dit wel waar is…toch ?

Pubers, ze vinden alles wat jij als ouder zegt of vraagt bij voorbaat al stom of dom.

Ze zijn op hun manier wel bezig met hun uiterlijk, je haar moet goed zitten en je pukkels moeten niet teveel opvallen. Voor dit moment in hun leven is dat het  meest belangrijke. Ze leven vooral in het nu en het zal ze een zorg zijn wat op langere termijn de consequenties zijn. Dit kunnen zij op deze leeftijd ook nog niet overzien.

Zodra ze het flirten gaan ontdekken is het toch belangrijk dat je een beetje frisse adem hebt. Met een kauwgommetje of een spoelmiddeltje lijkt dat wel eventjes een oplossing toch is er maar 1 echte oplossing en dat is je tanden en je tong poetsen en tussen je tanden en kiezen in schoonmaken. Als ouder heb je dit natuurlijk al honderd keer gezegd maar wat weet jij er nu van!!!

Pubers in huis is een uitdaging!                                                                                                                                In onze praktijk dagen wij pubers uit!

Wij, als mondhygiënist zijn de specialist in preventie en gedragsverandering. Hoe fijn is het voor jou, als ouder, dat een ander jouw zoon of dochter eens een keer op een andere manier vertelt hoe belangrijk het is dat zij hun gebit goed verzorgen?

Ze zeggen niet voor niets dat vreemde ogen dwingen. In onze praktijk merken we dat dit ook echt zo werkt. Wij nemen uitgebreid de tijd om met je puber in gesprek te gaan over het gebruiken van een elektrische tandenborstel, tandenstokers en spoelmiddelen. Zo maken we hen bewust van het belang van een gezonde en frisse mond. Ook de onderwerpen zoals eet momenten en het drinken van frisdrank maken we bespreekbaar.

Zo coachen wij je puber naar een gezonde mond zonder gaatjes. Alle preventieve behandelingen kunnen we doen in een mond met of zonder beugel. Preventie is zo belangrijk dat voor alle kinderen en jongeren tot 18 jaar de behandeling voor 100% vergoed wordt door je zorgverzekering.

 
smiley
 
DSPL-LL-PSTS NEW ITEM
18 november 2020 door Saskia Klein Velderman