HD_MRK
SNGL
 
CNTNT
 
18 november 2020 door Saskia Klein Velderman

Heb jij nog budget over dit jaar?

TH CNTNT

Wanneer je nog tandheelkundig budget over hebt voor dit jaar, is het jammer om het niet te gebruiken in deze laatste weken van 2020.

Afgelopen week hebben alle zorgverzekeringen hun nieuwe premies bekend gemaakt. Dit is het moment om te bekijken of je over wil stappen naar een andere zorgverzekering. Kijk eens terug naar de kosten die je de afgelopen jaren bij de mondhygiënist en tandarts hebt gemaakt om een afweging te kunnen maken hoe hoog je aanvullende tandarts verzekering moet zijn voor 2021.

Bedenk ook eens hoeveel minder kosten je hebt gemaakt sinds je regelmatig bij de mondhygiënist komt!

Nu je zelf meer kennis over je mondgezondheid hebt gekregen en meer preventief bezig bent met de verzorging van je mond zijn de kosten voor behandelingen bij de tandarts minder geworden. Uiteindelijk is goede zelfzorg de goedkoopste zorg!

In Nederland mag je zelf bepalen naar welke huisarts of andere hulpverlener je gaat als je zorg nodig hebt. Dit wordt ook wel “vrije artsenkeuze” genoemd. Jij mag dus ook zelf kiezen naar welke mondhygiënist je gaat. Ook al is er een mondhygiënist of preventieassistente in de praktijk van je tandarts, je bent niet verplicht om je daar te laten behandelen.

Dit geeft je de ruimte om zelf te kiezen door wie je je laat behandelen en zo een vertrouwensband op te bouwen met een zorgverlener waar jij je veilig en prettig bij voelt, die je begrijpt en samen met jou bepaald wat jij nodig hebt. Een goed persoonlijk contact is daarvoor belangrijk.

Een behandeling in een onafhankelijke mondhygiëne praktijk heeft veel voordelen. Door een “frisse” blik, krijg je altijd een objectief  en persoonlijk advies. We hebben ruime ervaring met het begeleiding van patiënten met bloedend tandvlees en andere preventie vragen. Met alle digitale middelen is communicatie met je tandarts eenvoudig en hebben we korte lijnen.

Let er wel op wanneer je een andere zorgverzekering afsluit dat je kiest voor een “restitutie” polis. Dit betekend dat jij dan wel de vrije keuze houdt bij het kiezen van je behandelaar. Sommige zorgverzekeringen maken onderscheid in de aanvullende verzekering. Heb je een “natura” polis dan geef je de zorgverzekering enigszins de macht om te bepalen welke behandeling wel/niet vergoed wordt door welke zorgverlener. Je vrije artsenkeuze komt dan in het geding. Kies dus altijd voor een restitutie polis als het kan!

 

 
smiley
 
DSPL-LL-PSTS NEW ITEM
9 september 2020 door Saskia Klein Velderman